Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στους ΣΕΠΕ της Κεν. Μακεδονίας

Με πιο δυνατή «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»
ενισχύουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!


Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στις αρχαιρεσίες των ΣΕΠΕ της Κεν. Μακεδονίας στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» – σε επίπεδο Κεν. Μακεδονίας – κατέγραψε άνοδο σε ψήφους (+415), ποσοστά (+4,5%) και αντιπροσώπους για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ (+7), ενώ αύξησε συνολικά τόσο τους εκλεγμένους της στα Διοικητικά Συμβούλια, όσο και τους Αντιπροσώπους για τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και την ΕΔΟΘ.


Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας στη δύναμη αυτή που όλο το προηγούμενο διάστημα…

Στάθηκε μαχητικά και με συνέπεια σε κάθε ζήτημα, υπηρετώντας ενιαία τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη διεκδίκηση.
Στήριξε κάθε προσπάθεια να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο.
Κατέθεσε θέσεις για όλα τα ζητήματα (εργασιακά, οικονομικά, αναπληρωτές, νηπιαγωγοί, ειδική αγωγή, σχολικές υποδομές κ.ά.).
Συνέβαλε στη ζωή και δράση της ΔΟΕ και των Σωματείων με τεκμηριωμένες προτάσεις.

Επίσης, επιβεβαιώνεται η καταδίκη του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ και των δυνάμεων που ταυτίστηκαν μαζί της και της έδωσαν στήριξη, υπονομεύοντας τους αγώνες του κλάδου, οδηγώντας τα Σωματεία σε αδράνεια και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής. Γι’ αυτό και στην προσπάθειά τους να ανακόψουν αυτή την τάση, όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκαν με την ΑΣΕ με βάση τις προτάσεις και τις θέσεις τους, αλλά με τυχοδιωκτισμούς, λασπολογία, προσωπικές επιθέσεις, μέχρι και προσπάθειες αποκλεισμού υποψηφίων της ΑΣΕ, ανακήρυξης υποψηφίων με τα ψηφοδέλτιά τους που δεν το επιθυμούσαν, ακόμα και ανοιχτής νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος, επιδίωξαν να αλλοιώσουν τη βούληση του κλάδου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, γιατί οι συνάδελφοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η αυξημένη δύναμη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» θα κατατεθεί στην ενημέρωση και τη στήριξή τους, στην οργάνωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες των εκπαιδευτικών μέσα και έξω από το σχολείο, συνεχίζει να δυναμώνει!

Προχωράμε μαζί στον αγώνα για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση!