Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στους ΣΕΠΕ Κιλκίς & Παιονίας

Η εκλογική δύναμη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» θα κατατεθεί στην οργάνωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας χαιρετίζει και ευχαριστεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για την εκλογή νέων Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ.

Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι – παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει στα 2 Σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς – σταθεροποιείται και διευρύνεται μία κρίσιμη μάζα εκπαιδευτικών και στο Κιλκίς, οι οποίοι:
- Δεν συμβιβάζονται με την αδράνεια και τη στήριξη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
- Παίρνουν θέση, γίνονται πρωταγωνιστές των εξελίξεων, μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα του κλάδου.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εκλέγει για 2η συνεχόμενη φορά από 1 αντιπρόσωπο για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ (με ποσοστό 21%), ενώ εκλέγει και από 1 εκπρόσωπο σε κάθε ΔΣ (με ποσοστό 15%), στους δύο Συλλόγους.

Αυτή τη δύναμη, που μας εμπιστεύτηκαν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, θα την καταθέσουμε, για να:
- Για να ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε νέα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση.
- Για να βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, στις καθημερινές αγωνίες και ανησυχίες τους, απέναντι από διοικητικές αυθαιρεσίες.
- Για να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους και τις ευθύνες Κυβέρνησης, Διοίκησης, Δήμου, Περιφέρειας.
- Για να χτίζουμε συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές.
- Για να διεκδικούμε και να οργανώνουμε τον αγώνα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Προχωράμε μαζί για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση!