Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κιλκίς (Τετάρτη 19 Ιουνίου)

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς // 11:00 – 18:00

Οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»!

Εκλέγουμε αντιπρόσωπο και από το Κιλκίς στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Φέρνουμε τα πάνω – κάτω στην Ομοσπονδία!



Με την ψήφο μας στις εκλογές της ΕΛΜΕ Κιλκίς για Αντιπροσώπους για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ:
  • Δίνουμε ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, ως συνέχεια και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.
  • Κάνουμε την οργή μας δύναμη αγώνα και διεκδίκησης.
  • Εκλέγουμε αντιπρόσωπο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και από την ΕΛΜΕ Κιλκίς, για να κάνουμε την Ομοσπονδία, το Σωματείο που έχουμε ανάγκη!

Στις εκλογές για την Ομοσπονδία παίρνουμε θέση για όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση και στη ζωή μας! Oι εκπαιδευτικοί έχουμε αποδείξει ότι έχουμε φωνή!

Με την ψήφο μας και την εκλογή αντιπροσώπων της ΑΣΕ, δυναμώνουμε τον αγώνα για κίνημα, Σωματεία και Ομοσπονδία που:

  • Θα συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου
  • Θα σπάνε στην πράξη τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τις αυθαιρεσίες και τις απειλές της διοίκησης. Δεν θα λυγίζουν μπροστά στην καταστολή και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
  • Θα είναι στήριγμα των εργαζομένων σε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο. Θα οργανώνουν τον αγώνα μας συντονίζοντας τη δράση των ΕΛΜΕ.
  • Θα παλεύουν για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.
  • Θα αναδεικνύουν την ουσία των αλλαγών στην εκπαίδευση, τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων για το χαρακτήρα και τη δομή του σχολείου, τους σημερινούς μαθητές - τους αυριανούς εργαζόμενους.

Μαζί μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω! Να αλλάξει ρότα η ΟΛΜΕ με την ενίσχυση των δυνάμεων της ΑΣΕ!

Οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ έχουμε δώσει εξετάσεις τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στα σωματεία, είτε ως πλειοψηφία, είτε ως μειοψηφία. Καταθέσαμε αγωνιστικές προτάσεις για όλα τα ζητήματα, τις παλέψαμε στην πράξη. Συμβάλαμε στην επιτυχία όλων των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων.
  • Στα σωματεία που η ΑΣΕ είναι πρώτη δύναμη είναι φωτεινά παραδείγματα στον κλάδο. Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν τη θετική εμπειρία από τη δράση των ΕΛΜΕ του Πειραιά, των Ιονίων νήσων, της Λήμνου, της Β’ Δωδ/σου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αλλού.
  • Ενημερώνουν τους συναδέλφους για τους στόχους και την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, οργανώνουν την πάλη για την επιτυχία των μεγάλων κινητοποιήσεων και απεργιών.
  • Παίρνουν πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο σωματείο απαντώντας στα πραγματικά προβλήματα και προβάλλοντας τις ανάγκες τους.
  • Με κινητοποιήσεις έχουν κερδίσει εκπτώσεις στις μεταφορές, επιδόματα ενοικίου, αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, απέτρεψαν συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα.
  • Είναι ασπίδα των συναδέλφων απέναντι στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της διοίκησης. Υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των συνάδελφων (μετακινήσεις σε πολλά σχολεία, υποχρεωτικές υπερωρίες, άδειες κλπ).
  • Δίνουν δυναμική απάντηση στην καταστολή και τις διώξεις σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων τους. Μόνο η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει κάνει πάνω από 10 κινητοποιήσεις και έχει καταφέρει να μπουν στο αρχείο η συντριπτική πλειοψηφία των διώξεων.
  • Απέτρεψαν την προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος από την αστυνομία και τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των εισαγγελικών αρχών που ζητούσαν τα ονόματα των μαθητών οργανώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λέσβο και αλλού.
Τέτοια Ομοσπονδία θέλουμε. Με την ψήφο μας στην ΑΣΕ και τη συμμετοχή μας μπορούμε να το πετύχουμε!

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα και την πάλη για:

  • Να δοθούν τώρα αυξήσεις στους μισθούς στο 20%. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και του ΜΚ του 2016-2017. Να καταργηθούν οι διατάξεις των ν. Κατρούγκαλου - Βρούτση που επιβάλλουν την εργασία μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Σύγχρονες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην εκπαίδευση!
  • Μέτρα στήριξης των εργαζομένων απέναντι στο κύμα ακρίβειας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, των φόρων στην Ενέργεια και μείωση στις τιμές ρεύματος και καυσίμων.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μέτρα για σίτιση και στέγαση των μετακινούμενων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών με τη θεσμοθέτηση όλων των απαραίτητων διατάξεων.
  • Δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.
  • Να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Αν το φέρει, είναι αιτία πολέμου
  • Να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για «Εθνικό/Ακαδημαϊκό απολυτήριο» που θα μετατρέψει σε εξεταστική «αρένα» το Λύκειο.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σφαγή στη Γάζα. Να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες του πολέμου! Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν στη χώρα μας οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
Με τους αγώνες μας κάνουμε την ανατροπή!
Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες έχουμε μια επιλογή! Να δυναμώσουμε τον συλλογικό μας αγώνα για τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!

Στις εκλογές για την Ομοσπονδία ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών