Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στους ΣΕΠΕ της Κεν. Μακεδονίας

Με πιο δυνατή «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»
ενισχύουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!


Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στις αρχαιρεσίες των ΣΕΠΕ της Κεν. Μακεδονίας στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» – σε επίπεδο Κεν. Μακεδονίας – κατέγραψε άνοδο σε ψήφους (+415), ποσοστά (+4,5%) και αντιπροσώπους για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ (+7), ενώ αύξησε συνολικά τόσο τους εκλεγμένους της στα Διοικητικά Συμβούλια, όσο και τους Αντιπροσώπους για τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και την ΕΔΟΘ.


Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας στη δύναμη αυτή που όλο το προηγούμενο διάστημα…

Στάθηκε μαχητικά και με συνέπεια σε κάθε ζήτημα, υπηρετώντας ενιαία τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη διεκδίκηση.
Στήριξε κάθε προσπάθεια να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο.
Κατέθεσε θέσεις για όλα τα ζητήματα (εργασιακά, οικονομικά, αναπληρωτές, νηπιαγωγοί, ειδική αγωγή, σχολικές υποδομές κ.ά.).
Συνέβαλε στη ζωή και δράση της ΔΟΕ και των Σωματείων με τεκμηριωμένες προτάσεις.

Επίσης, επιβεβαιώνεται η καταδίκη του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ και των δυνάμεων που ταυτίστηκαν μαζί της και της έδωσαν στήριξη, υπονομεύοντας τους αγώνες του κλάδου, οδηγώντας τα Σωματεία σε αδράνεια και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής. Γι’ αυτό και στην προσπάθειά τους να ανακόψουν αυτή την τάση, όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκαν με την ΑΣΕ με βάση τις προτάσεις και τις θέσεις τους, αλλά με τυχοδιωκτισμούς, λασπολογία, προσωπικές επιθέσεις, μέχρι και προσπάθειες αποκλεισμού υποψηφίων της ΑΣΕ, ανακήρυξης υποψηφίων με τα ψηφοδέλτιά τους που δεν το επιθυμούσαν, ακόμα και ανοιχτής νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος, επιδίωξαν να αλλοιώσουν τη βούληση του κλάδου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, γιατί οι συνάδελφοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η αυξημένη δύναμη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» θα κατατεθεί στην ενημέρωση και τη στήριξή τους, στην οργάνωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες των εκπαιδευτικών μέσα και έξω από το σχολείο, συνεχίζει να δυναμώνει!

Προχωράμε μαζί στον αγώνα για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση!



Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στους ΣΕΠΕ Κιλκίς & Παιονίας

Η εκλογική δύναμη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» θα κατατεθεί στην οργάνωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας χαιρετίζει και ευχαριστεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για την εκλογή νέων Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ.

Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι – παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει στα 2 Σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς – σταθεροποιείται και διευρύνεται μία κρίσιμη μάζα εκπαιδευτικών και στο Κιλκίς, οι οποίοι:
- Δεν συμβιβάζονται με την αδράνεια και τη στήριξη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
- Παίρνουν θέση, γίνονται πρωταγωνιστές των εξελίξεων, μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα του κλάδου.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εκλέγει για 2η συνεχόμενη φορά από 1 αντιπρόσωπο για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ (με ποσοστό 21%), ενώ εκλέγει και από 1 εκπρόσωπο σε κάθε ΔΣ (με ποσοστό 15%), στους δύο Συλλόγους.

Αυτή τη δύναμη, που μας εμπιστεύτηκαν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, θα την καταθέσουμε, για να:
- Για να ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε νέα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση.
- Για να βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, στις καθημερινές αγωνίες και ανησυχίες τους, απέναντι από διοικητικές αυθαιρεσίες.
- Για να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους και τις ευθύνες Κυβέρνησης, Διοίκησης, Δήμου, Περιφέρειας.
- Για να χτίζουμε συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές.
- Για να διεκδικούμε και να οργανώνουμε τον αγώνα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Προχωράμε μαζί για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση!






Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κιλκίς (Τετάρτη 19 Ιουνίου)

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς // 11:00 – 18:00

Οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»!

Εκλέγουμε αντιπρόσωπο και από το Κιλκίς στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Φέρνουμε τα πάνω – κάτω στην Ομοσπονδία!



Με την ψήφο μας στις εκλογές της ΕΛΜΕ Κιλκίς για Αντιπροσώπους για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ:
  • Δίνουμε ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, ως συνέχεια και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.
  • Κάνουμε την οργή μας δύναμη αγώνα και διεκδίκησης.
  • Εκλέγουμε αντιπρόσωπο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και από την ΕΛΜΕ Κιλκίς, για να κάνουμε την Ομοσπονδία, το Σωματείο που έχουμε ανάγκη!

Στις εκλογές για την Ομοσπονδία παίρνουμε θέση για όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση και στη ζωή μας! Oι εκπαιδευτικοί έχουμε αποδείξει ότι έχουμε φωνή!

Με την ψήφο μας και την εκλογή αντιπροσώπων της ΑΣΕ, δυναμώνουμε τον αγώνα για κίνημα, Σωματεία και Ομοσπονδία που:

  • Θα συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου
  • Θα σπάνε στην πράξη τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τις αυθαιρεσίες και τις απειλές της διοίκησης. Δεν θα λυγίζουν μπροστά στην καταστολή και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
  • Θα είναι στήριγμα των εργαζομένων σε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο. Θα οργανώνουν τον αγώνα μας συντονίζοντας τη δράση των ΕΛΜΕ.
  • Θα παλεύουν για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.
  • Θα αναδεικνύουν την ουσία των αλλαγών στην εκπαίδευση, τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων για το χαρακτήρα και τη δομή του σχολείου, τους σημερινούς μαθητές - τους αυριανούς εργαζόμενους.

Μαζί μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω! Να αλλάξει ρότα η ΟΛΜΕ με την ενίσχυση των δυνάμεων της ΑΣΕ!

Οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ έχουμε δώσει εξετάσεις τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στα σωματεία, είτε ως πλειοψηφία, είτε ως μειοψηφία. Καταθέσαμε αγωνιστικές προτάσεις για όλα τα ζητήματα, τις παλέψαμε στην πράξη. Συμβάλαμε στην επιτυχία όλων των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων.
  • Στα σωματεία που η ΑΣΕ είναι πρώτη δύναμη είναι φωτεινά παραδείγματα στον κλάδο. Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν τη θετική εμπειρία από τη δράση των ΕΛΜΕ του Πειραιά, των Ιονίων νήσων, της Λήμνου, της Β’ Δωδ/σου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αλλού.
  • Ενημερώνουν τους συναδέλφους για τους στόχους και την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, οργανώνουν την πάλη για την επιτυχία των μεγάλων κινητοποιήσεων και απεργιών.
  • Παίρνουν πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο σωματείο απαντώντας στα πραγματικά προβλήματα και προβάλλοντας τις ανάγκες τους.
  • Με κινητοποιήσεις έχουν κερδίσει εκπτώσεις στις μεταφορές, επιδόματα ενοικίου, αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, απέτρεψαν συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα.
  • Είναι ασπίδα των συναδέλφων απέναντι στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της διοίκησης. Υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των συνάδελφων (μετακινήσεις σε πολλά σχολεία, υποχρεωτικές υπερωρίες, άδειες κλπ).
  • Δίνουν δυναμική απάντηση στην καταστολή και τις διώξεις σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων τους. Μόνο η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει κάνει πάνω από 10 κινητοποιήσεις και έχει καταφέρει να μπουν στο αρχείο η συντριπτική πλειοψηφία των διώξεων.
  • Απέτρεψαν την προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος από την αστυνομία και τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των εισαγγελικών αρχών που ζητούσαν τα ονόματα των μαθητών οργανώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λέσβο και αλλού.
Τέτοια Ομοσπονδία θέλουμε. Με την ψήφο μας στην ΑΣΕ και τη συμμετοχή μας μπορούμε να το πετύχουμε!

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα και την πάλη για:

  • Να δοθούν τώρα αυξήσεις στους μισθούς στο 20%. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και του ΜΚ του 2016-2017. Να καταργηθούν οι διατάξεις των ν. Κατρούγκαλου - Βρούτση που επιβάλλουν την εργασία μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Σύγχρονες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην εκπαίδευση!
  • Μέτρα στήριξης των εργαζομένων απέναντι στο κύμα ακρίβειας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, των φόρων στην Ενέργεια και μείωση στις τιμές ρεύματος και καυσίμων.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μέτρα για σίτιση και στέγαση των μετακινούμενων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών με τη θεσμοθέτηση όλων των απαραίτητων διατάξεων.
  • Δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.
  • Να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Αν το φέρει, είναι αιτία πολέμου
  • Να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για «Εθνικό/Ακαδημαϊκό απολυτήριο» που θα μετατρέψει σε εξεταστική «αρένα» το Λύκειο.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σφαγή στη Γάζα. Να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες του πολέμου! Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν στη χώρα μας οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
Με τους αγώνες μας κάνουμε την ανατροπή!
Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες έχουμε μια επιλογή! Να δυναμώσουμε τον συλλογικό μας αγώνα για τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!

Στις εκλογές για την Ομοσπονδία ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών



Ανακοίνωση για τις εκλογές στους ΣΕΠΕ Κιλκίς & ΣΕΠΕ Παιονίας (Δευτέρα 17 Ιουνίου)

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου
Οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς και της Παιονίας
αποφασίζουμε τι Σωματεία και τι Ομοσπονδία θέλουμε!
 
Ψηφίζουμε και Δυναμώνουμε
την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»
ώστε τα Σωματεία και η Ομοσπονδία μας:
  • Να διεκδικούν και να οργανώνουν τον αγώνα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.
  • Να βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους και να τους στηρίζουν απέναντι σε διοικητικές και άλλες αυθαιρεσίες.
  • Να ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη, ώστε ο κλάδος να είναι προετοιμασμένος.
  • Να αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους και τις ευθύνες Κυβέρνησης, Διοίκησης, Δήμου και Περιφέρειας, χωρίς να έχουν δεσμεύσεις από αυτούς
  • Να χτίζουν συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους, με τους γονείς.

Πλέον έχουμε πείρα…  
…η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»
Με τις προτάσεις και τη δράση της, για όλα τα ζητήματα, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου και διεκδίκησε λύσεις.  
  • Κατέθεσε προτάσεις για τα Μισθολογικά και Εργασιακά, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα δικαιώματα των Αναπληρωτών και τα ζητήματα διαβίωσής τους, το ωράριο των Νηπιαγωγών, την Ειδική Αγωγή, την Υποχρηματοδότηση, τη Σχολική Στέγη, τις μεταφορές μαθητών.
  • Πρότεινε πρακτικά μέτρα για την οργάνωση του αγώνα.
  • Κατέθεσε ψηφίσματα για να εκφραστεί η συμπαράσταση των εκπαιδευτικών σε άλλους εργαζόμενους, σε απολυμένους εργάτες της περιοχής, στους Αγρότες, σε μαθητές και γονείς, στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Πρότεινε την κοινή δράση με Συλλόγους Γονέων και Εργατικά Σωματεία του Κιλκίς.
 
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» τα έκανε αυτά…
…γιατί έχει στον προσανατολισμό της τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών
…γιατί δεν έχει δεσμεύσεις από τη Διοίκηση και το Κράτος. 
 
Σε όλα τα παραπάνω, όμως, συναντήσαμε τείχος, από ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ, ΔΗΣΥ σε Κιλκίς και Παιονία.
 
…ειδικά οι ευθύνες της ΔΑΚΕ είναι μεγαλύτερες, ως πρώτης δύναμης στα δύο ΔΣ.
Δεσμευμένη από την κυβερνητική πολιτική:  
  • Καταψήφισε την πλειοψηφία των παραπάνω προτάσεων.
  • Δεν κατέθεσε δικές της προτάσεις και σχέδιο οργάνωσης του αγώνα.
  • Ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων.
Δεν είναι τυχαίο που οι εκπαιδευτικοί στο Κιλκίς και την Παιονία, αναρωτιούνται: «Πού είναι τα Σωματεία μας;», αφού αυτά ήταν απόντα από μεγάλους αγώνες και απεργίες, από συσκέψεις σωματείων, αφού δεν είδαν έστω μία δημόσια κριτική στην κυβέρνηση, μία ανακοίνωση ή πρωτοβουλία με τις θέσεις του κλάδου.  
Η υπονομευτική της στάση ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο να αποκρύπτει ακόμα και ψηφίσματα συμπαράστασης που δέχτηκαν τα Σωματεία μας από εργαζόμενους του Κιλκίς στο αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».
Γι’ αυτό τις κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν απέναντι από τη θέληση του κλάδου και τα «μάζευαν» (π.χ. αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές).  
Γι’ αυτό τα στελέχη της ΔΑΚΕ (και σημερινοί της υποψήφιοι) «έτρεξαν» να μπουν στην Αξιολόγηση ως Διευθυντές, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια, και λέγοντας ότι η «αξιολόγηση προχωράει».  
 
…από κοντά και το ΔΙΚΤΥΟ στο ΣΕΠΕ Κιλκίς, που παρά τις αγωνιστικές κορώνες, στην πράξη τα «δίπλωνε».
Χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση για πολλά ζητήματα, δεν συνέβαλε ώστε να παρθούν διεκδικητικές αποφάσεις, να οργανωθεί ο αγώνας του κλάδου, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να διαμορφωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Κιλκίς για κάτι τέτοιο. 
Γι’ αυτό – μην έχοντας άλλα επιχειρήματα – έφτασε στο σημείο να επιτίθεται στην ΑΣΕ, όχι για τις θέσεις και τη δράση μας, αλλά γιατί δήθεν «συνεργαζόμαστε» με τη ΔΑΚΕ (!). Χωρίς να εξηγεί, βέβαια, ότι η ΑΣΕ σεβόμενη την ψήφο των συναδέλφων προτείνει παντού, αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο (κάτι το οποίο δεν δέχτηκε το ΔΙΚΤΥΟ).
Ποιος ήταν ο καλύτερος σύμμαχος της κυβερνητικής ΔΑΚΕ, στη ΔΟΕ και στα Σωματεία, είναι γνωστό.
Το ΔΙΚΤΥΟ ήταν που τα «έβρισκε» με τη ΔΑΚΕ, όταν:
  • Ψήφιζαν μαζί (και με τη ΔΗΣΥ) στη ΔΟΕ να σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Μαζί (και με τη ΔΗΣΥ) στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πραγματοποίηση γενικής απεργίας στις 17/3 κ.ά.  
  • Παρόλο που υπάρχει απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, τα στελέχη τους και σημερινοί υποψήφιοί τους μπήκαν στην «αξιολόγηση», την ώρα που δεκάδες συνάδελφοι στο Κιλκίς συνεχίζουν τον αγώνα.
  • Δεν άφησαν εκπρόσωπο εργατικού σωματείου του Κιλκίς να εκφράσει τη συμπαράσταση του σε κινητοποίηση του κλάδου, απομονώνοντας έτσι το Σωματείο από το εργατικό κίνημα.
  • Με χρήματα του Σωματείου αγόρασαν Η/Υ για να διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές από τη Διοίκηση (για τα υπηρεσιακά συμβούλια 2022) κ.ά.
 
…στην ίδια ρότα και η ΔΗΣΥ στο ΣΕΠΕ Παιονίας, που με τη στάση και τις θέσεις της, δεν αποκάλυπτε τις κυβερνητικές ευθύνες για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κρύβοντας τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Έτσι έδινε στήριξη στην κυβερνητική ΔΑΚΕ, όπως κάνει και στο ΔΣ της ΔΟΕ που έχουν ταυτιστεί πλέον κατά 100%.
 
Σήμερα, είναι πιο εφικτό από ποτέ να αλλάξουν τα πράγματα και την 1η θέση στη ΔΟΕ να την έχει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με περισσότερα μέλη στο ΔΣ, και όχι η κυβερνητική ΔΑΚΕ. Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής κερδίζει συνεχώς έδαφος, από τις μέχρι τώρα εκλογές που έχουν γίνει σε δεκάδες ΣΕΠΕ πανελλαδικά.

Γι’ αυτό στις 17 Ιουνίου, όσοι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, όσοι δεν συμβιβαζόμαστε και βρεθήκαμε στον αγώνα, φέρνουμε τα πάνω – κάτω με την ψήφο μας σε Κιλκίς και Παιονία!

Προχωράμε μαζί! Με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» πιο δυνατή, για να νικήσει ο κλάδος στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια.
 


Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Κάλεσμα της ΑΣΕ στις Αναπληρώτριες και τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς

Μαζί στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξουθενώνει!

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια, συνάδελφε αναπληρωτή,

Η συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Η συμμετοχή και η ψήφος μας θα καθορίσουν τι ΔΟΕ θα έχουμε αύριο, σε όποιο σχολείο, σε όποια περιοχή της χώρας και αν βρεθούμε την επόμενη χρονιά, αφού είναι πανελλαδική Ομοσπονδία. Η ψήφος μας θα καθορίσει με τι όρους θα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, όπου κι να πέσει ο κλήρος να δουλέψουμε τις επόμενες χρονιές!

Φτάνει πια! Οι αναπληρωτές δεν είμαστε εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας!

Παλεύουμε μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας για τα δικαιώματά μας. Με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές με την ψήφο στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών παίρνουμε θέση για όλη μας τη ζωή. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της, γκρεμίζοντας την παράταξή της, τη ΔΑΚΕ από την πρώτη θέση. Αντίστοιχα, μήνυμα καταδίκης δίνουμε σε κόμματα και παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ) που έχουν συμβάλει στην άθλια κατάσταση που βιώνουμε οι αναπληρωτές-αναπληρώτριες, υλοποιώντας τις επιταγές της ΕΕ για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά, των μορφωτικών δικαιωμάτων και του παιδαγωγικού μας ρόλου! Βάζουμε καθημερινά εμπόδια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις.

Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και να δεχόμαστε ως φυσικό φαινόμενο την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, στο δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ζωή, τη σταθερή δουλειά, τη στέγαση, την άδεια. Αν ένας μόνιμος εκπαιδευτικός έχει 100 λόγους να έρθει στο σωματείο, να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες, εμείς έχουμε… 1000! Γιατί:

  • Δεν μπορούμε να δεχόμαστε να είμαστε για τις κυβερνήσεις σκέτοι αριθμοί, να τους αφήνουμε να παίζουν σαν μπαλάκι τις ζωές μας!
  • Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μην μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε!
  • Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μην μπορούν οι συναδέλφισσες να μείνουν έγκυες!
  • Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να υπάρχουν συνάδελφοι/ισσες ανασφάλιστοι/ες!

Ψήφος στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για να φτιάξουμε τη ΔΟΕ που έχουμε ανάγκη!

Σε καλούμε δίπλα μας μέσα από την ίδια σου τη συμμετοχή να δυναμώσεις τη δράση του σωματείου μας, να κάνουμε την ανατροπή στην Ομοσπονδία και να διεκδικήσουμε:
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  • Να εξισωθούν τα δικαιώματά μας με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Εδώ και τώρα 9μηνη άδεια ανατροφής. Εδώ και τώρα 12μηνη σύμβαση από Σεπτέμβριο μέχρι Αύγουστο.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας, με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Να παλέψουμε για μέτρα στήριξης της διαβίωσής μας με επίδομα ενοικίου, φθηνής και ασφαλούς μετακίνησης στα ΜΜΜ, αλλά και ενάντια στην ακρίβεια.

Οι εκλεγμένοι της Α.Σ.Ε. στα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν συμβάλει να προχωρήσουν κινητοποιήσεις και κοινές δράσεις των σωματείων για τη διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων κόντρα στα εμπόδια που θέτουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Αυτές οι διεκδικήσεις αποτέλεσαν σημαντική πίεση για να προχωρήσουν οι διορισμοί των τελευταίων ετών. Τώρα, για όλα αυτά χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, τώρα είναι η ώρα να γίνει το μεγάλο βήμα και να διαλέξουμε ποιες δυνάμεις θα είναι στο τιμόνι της Ομοσπονδίας.

Με τους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες μας στο προσκήνιο και την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!



Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Για τη στάση και τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» από τους ΣΕΠΕ Κιλκίς & ΣΕΠΕ Παιονίας στις προηγούμενες (91η - 92η) ΓΣ της ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ. Την πιο κρίσιμη ΓΣ των τελευταίων ετών! Αυτή τη φορά κυριολεκτικά η κάθε ψήφος μετράει, γιατί μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή στη ΔΟΕ, με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» 1η δύναμη, μιας και στην προηγούμενη ΓΣ η διαφορά μεταξύ ΔΑΚΕ και ΑΣΕ ήταν μόλις 3 ψήφοι. Η συμμετοχή και η επιλογή μας είναι καθοριστική, γιατί το αποτέλεσμα σε κάθε Σωματείο, ο συσχετισμός που θα καταγραφεί στη ΓΣ και στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ, το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί, θα επιδράσουν αποφασιστικά στις εξελίξεις.

Στις προηγούμενες εκλογές, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εξέλεξε, χάρη στη στήριξη δεκάδων συναδέλφων του Κιλκίς, για πρώτη φορά 1 αντιπρόσωπο από το ΣΕΠΕ Κιλκίς (Χριστίνα Μάρκου – Καπανδρίτη) και 1 αντιπρόσωπο από το ΣΕΠΕ Παιονίας (Κώστας Σιδηρόπουλος).

Όπως πράττουμε σταθερά, οι εκλεγμένοι μας στα ΔΣ και στα Συνέδρια, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε για τη στάση μας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σ’ αυτά τα όργανα.

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ τοποθετήθηκαν στις προηγούμενες ΓΣ της ΔΟΕ, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

   - Χάρη στη συμβολή της ΑΣΕ κατατέθηκε κείμενο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, με τους εκπροσπώπους της ΑΣΕ να επισημαίνουν από τότε ότι καμία παράταξη δεν έχει δικαίωμα και δεν πρέπει να υπονομεύσει αυτή την απόφαση στην πράξη (όπως επιδιώκουν να κάνουν τους τελευταίους μήνες ΔΑΚΕΔΗΣΥΔΙΚΤΥΟ).
- Επίσης η ΑΣΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συμπεριλαμβανομένων τόσο των εργασιακών όσο και των οικονομικών ζητημάτων. Παρότι οι άλλες δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) είτε υποβάθμισαν το ζήτημα, είτε το παρέπεμψαν στις κυβερνητικές εναλλαγές, αποσπώντας παράλληλα τα εργασιακά από τα οικονομικά, ήταν θετικό ότι για πρώτη φορά άνοιξε η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα και πάρθηκε απόφαση.
- Με πρόταση της ΑΣΕ στην τελική απόφαση για το ωράριο των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων σχολείων, τέθηκε το ζήτημα της κατάθεσης σχετικής τροπολογίας προς τα κόμματα της Βουλής, ώστε αυτή η απόφαση να μπορεί να έχει πρακτικό χαρακτήρα και να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση.
- Από την άλλη, βέβαια, την πρόταση της ΑΣΕ για τη μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και την πραγματοποίηση αποκλειστικά δια ζώσης εκλογών, την καταψήφισαν από κοινού ΔΑΚΕΔΙΚΤΥΟΔΗΣΥ.
- Ενώ οι προτάσεις που καταθέσαμε για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και το ψήφισμα για τη στήριξη των αναπληρωτών και την εναντίωση του κλάδου στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεν συζητήθηκαν ποτέ, γιατί με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕΔΗΣΥΔΙΚΤΥΟ) η ΓΣ «έκλεισε» άρον – άρον.

 

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης σας στέλνουμε τις ομιλίες του Κώστα Σιδηρόπουλου στις τελευταίες ΓΣ της ΔΟΕ, ο οποίος:

- Τοποθετήθηκε στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ για το ζήτημα των μισθολογικών – ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (https://www.youtube.com/watch?v=lEhE2SNfZ0w&t=26s)

- Και στην 92η ΓΣ της ΔΟΕ παρουσίασε την πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» για τη ΣΣΕ (https://www.youtube.com/watch?v=oZbbOhwX69s&t=5s).

 

Με βάση τη γνώση και την πείρα από τη στάση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΔΟΕ, τις ΓΣ της ΔΟΕ, αλλά και στα ΔΣ των ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας, στο κίνημα, ψηφίζουμε για τη ΔΟΕ που έχουμε ανάγκη, ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»!