Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Κιλκίς, ενάντια στις διώξεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (Πεμ. 22/8, 10:00 π.μ.)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/8, ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Καταδικάζουμε την άθλια ενέργεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Υπουργείου Παιδείας, που μετά τη ΔΙΠΕ Ροδόπης, στέλνει 13 συναδέλφους στο πειθαρχικό για τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την «αξιολόγηση»! Το Υπουργείο Παιδείας και η ΔΙΔΕ Κιλκίς επιχειρούν να εκφοβίσουν και να κλιμακώσουν την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς μ’ αυτή τους την ενέργεια.

Πρόκειται για ανυπόστατη και άθλια ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, στην Απεργία - Αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά. Οι συνάδελφοι με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση.

Αυτοί που απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας και καταφεύγουν σε αυταρχικές πρακτικές. Αν ενδιαφέρεται η ΔΙΔΕ Κιλκίς πραγματικά για τη μόρφωση των μαθητών μας, ας ασχοληθεί με τα υπαρκτά και διαχρονικά προβλήματα των σχολείων του νομού, με την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, τα κτιριακά προβλήματα, τις μεταφορές των μαθητών κ.ά., και ας αφήσει τις απειλές σε όσους διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής. Ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη. Είναι για εμάς αιτία πολέμου. Δεν θα περάσει!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!



Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Συλλογικά και οργανωμένα οι νεοδιόριστοι & νεοδιόριστες απευθυνόμαστε στα Σωματεία μας και καταθέτουμε τη Συλλογική Αίτηση για τη Μονιμοποίησή μας!

Με την απόφασή του με αρ.1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την απόφαση της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν διοριστεί το 2020.

Ουσιαστικά δικαιώνονται άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι του 2020 που είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης μέσω των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ. Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/σσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρ.40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Αιτιολογεί μάλιστα ακόμα πιο συγκεκριμένα και δίνει απάντηση στις αυθαίρετες ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (μέσα από τη σύνδεσή τους με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων), τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν.4823/2021.

Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους. Δικαιώνει τους αγώνες που δίνει ο κλάδος για πάνω από τέσσερα χρόνια. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα ηχηρό «χαστούκι» στο ΥΠΑΙΘΑ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που κρατούν κυριολεκτικά σε «ομηρία» χιλιάδες συναδέλφους, που αξιοποιούν με εκβιαστικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο και συνδέουν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων. Επιβεβαιώνεται η ορθή επιλογή να προχωρήσει ο κλάδος συντεταγμένα, στα πλαίσια του δύσκολου και σκληρού αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, να κινηθούμε όλοι μαζί και με όλα τα μέσα για την υπεράσπιση του κλάδου και του δημόσιου σχολείου.

Η απόφαση αυτή είναι ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας, βάση της οποίας, έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου δρόμου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο και μέσο για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020, του 2021 και του 2022, που συμπληρώνουν κι αυτοί τη δοκιμαστική διετία τον Αύγουστο του 2024.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν, άμεσα, να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και νομοθετικά και σε επίπεδο διοικητικό μέσω των ΔΙ.ΠΕ., προκειμένου να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για όλους τους νεοδιόριστους.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συνεχίσουν και αυτό τον αγώνα συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας.

Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ στις 30/7

(βλ. αναλυτικά: https://doe.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85/):

  • Κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που επιθυμεί να μπει στη συλλογική αίτηση προς το ΠΥΣΠΕ Κιλκίς χρειάζεται να επικοινωνεί άμεσα με τα Δ.Σ. των ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας και να δώσει τα εξής στοιχεία: όνομα/επώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας, ώστε τις επόμενες ημέρες να οργανωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων.


Επίσης, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί να δει αναλυτικά πληροφορίες σχετικά με τα βήματα υλοποίησης της απόφασης:

https://asepaioniaskilkis.blogspot.com/2024/08/10.html?fbclid=IwY2xjawEmms9leHRuA2FlbQIxMAABHX0U_qwdzHizgQZfJXBbi_1ICdRKnd185SHOnCRBQR1ULO3Aq_Vs0IzeSg_aem_SoDlLkspqfEObP95eA7zEQ



Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και της παιδαγωγικής μας υπόστασης.

Με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές/τριες!



Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

10 Ερωτήσεις - Απαντήσεις: Για τα βήματα υλοποίησης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με βάση την απόφαση της Δ.Ο.Ε.


1) Ποιους αφορά η δικαστική απόφαση;

Συνολικά αφορά όλο τον Κλάδο, γιατί αποτελεί ένα ισχυρό «χαστούκι» στην τακτική του εκβιασμού που επέλεξε το ΥΠΑΙΘΑ σε σχέση με τους νεοδιόριστους, για να προωθήσει την αξιολόγηση. Συγκεκριμένα η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αφορά τους /τις νεοδιόριστους/ες του 2020 και πιο ειδικά όσους/ες έκαναν προσφυγή στη Δυτική Αττική για την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης από τη συγκεκριμένη ΔΙ.Π.Ε. Στα πλαίσια της διαδικασίας των προσφυγών που έγιναν στις αρχές του 2023 από Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. ενάντια στο σύνολο των περιπτώσεων που είχαμε ανακλήσεις των πράξεων μονιμοποίησης, αναμένουμε και αρκετές ακόμα αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις και για άλλες ΔΙ.Π.Ε.


2) Τι λέει αυτή και με ποιο σκεπτικό έκρινε το δικαστήριο;

Η απόφαση δικαιώνει άμεσα τους 12 συναδέλφους/ισσες από την Δυτική Αττική που τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο δικόγραφο και ορίζει την άμεση μονιμοποίησή τους αναδρομικά από την ΔΙ.Π.Ε.

Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Κι αυτό διότι μέχρι την ημερομηνία μονιμοποίησής τους (Αύγουστος 2022) δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο υλοποίησης της αξιολόγησης (Υπουργικές Αποφάσεις) ως προϋπόθεση της μονιμοποίησης, με βάση τον απαράδεκτο ν.4823/2021, που αντιπαλεύουμε για πάνω από τρία χρόνια.


3) Η απόφαση αυτή είναι άμεσα εκτελεστή ή μπορεί η κάθε ΔΙ.Π.Ε. να την αγνοήσει;

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και ακυρώνει την ανάκληση των συγκεκριμένων διαπιστωτικών πράξεων. Επίσης, αποτελεί δεδικασμένο, δηλαδή νομολογία για το σύνολο των νεοδιόριστων του 2020. Ουσιαστικά πρέπει άμεσα να βγουν διαπιστωτικές για όλους τους νεοδιόριστους/ες του 2020 και όχι μόνο για όσους είχαν συμπεριληφθεί στα δικόγραφα των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ.

Η διοίκηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση γιατί:

Με βάση το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος, «Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. ...».

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 50 παρ. 4 του Π.Δ. 18/1989 «Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικρατείας» (Α΄ 8), το οποίο εφαρμόζεται και στις υποθέσεις της ακυρωτικής διαδικασίας ενώπιον των Διοικητικών Εφετείων, κατά το άρθρο 4 του Ν. 702/1977 (Α΄ 268), «Οι διοικητικές αρχές, σε εκτέλεση της υποχρέωσής τους κατά το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος, πρέπει να συμμορφώνονται ανάλογα με κάθε περίπτωση, με θετική ενέργεια προς το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου ή να απέχουν από κάθε ενέργεια που είναι αντίθετη προς όσα κρίθηκαν από αυτό».

Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Νόμου 3068/2002 (Α΄ 274): «Το Δημόσιο, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δικαστικές αποφάσεις κατά την έννοια του προηγούμενου εδαφίου είναι όλες οι αποφάσεις των διοικητικών, πολιτικών, ποινικών και ειδικών δικαστηρίων που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικείες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει. ...».

Δεδομένου ότι η υποχρέωση συμμόρφωσης με το περιεχόμενο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, συνταγματικώς κατοχυρωμένη, αναφέρεται τόσο σ’ όλους τους θιγόμενους διοικουμένους όσο και στο σύνολο των διοικητικών οργάνων που απαρτίζουν τη Διοίκηση, το ΥΠΑΙΘΑ και οι ΔΙ.Π.Ε. οφείλουν να την εφαρμόσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κοινοποιήσει την απόφαση και στο ΥΠΑΙΘΑ και στις ΔΙ.Π.Ε., άρα άπαντες γνωρίζουν. Υπό κανονικές συνθήκες και μόνο τα παραπάνω θα ήταν αρκετά για την άμεση υλοποίηση της απόφασης και δεν θα χρειαζόταν κάποια άλλη ενέργεια, όμως οι Σ.Ε.Π.Ε. σε συντονισμό με την Δ.Ο.Ε. θα εντείνουν την πίεση και σε άλλο επίπεδο.


4) Με βάση αυτή την απόφαση δικαιώνονται όλοι οι νεοδιόριστοι;

Η απόφαση αφορά τους νεοδιόριστους του 2020 και επιβάλλει την άμεση μονιμοποίησή τους. Προφανώς αυτή καθαυτή η απόφαση δεν αφορά όλες τις χρονιές νεοδιόριστων, αλλά ανοίγει τον δρόμο διεκδίκησης και για τους υπόλοιπους. Για αυτό και τα συλλογικά βήματα που θα γίνουν προς τις ΔΙ.Π.Ε. δεν θα αφορούν μόνο τους νεοδιόριστους του 2020 αλλά και αυτούς του 2021 και στην πορεία και εκείνους του 2022, που κλείνουν την διετία στα τέλη του Αυγούστου. Για την πρώτη περίπτωση, του 2020, υπάρχει σαφής δικαστική απόφαση, ενώ για την δεύτερη κ.τ.λ, υπάρχει αίτημα που τεκμηριώνεται με βάση την παραπάνω απόφαση (π.χ. για αυτούς του 2021, τον Αύγουστο του 2023 (που θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν), δεν είχε ενεργοποιηθεί το σύνολο του νόμου 4823/21 και για εκείνους του 2022 και ύστερα υπάρχει η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να άρει το καθεστώς ομηρείας, στο οποίο έχει θέσει το σύνολο των νεοδιόριστων αποσυνδέοντας την διαδικασία των μονιμοποιήσεων από την ατομική αξιολόγηση.

Τη νομική αποτύπωση όλων των παραπάνω, που θα γίνει με ξεχωριστά κείμενα για τους του 2020 και του 2021, τα οποία θα καταθέσουν οι ΣΕΠΕ σε συντονισμό με την Δ.Ο.Ε. προς τις ΔΙ.Π.Ε., θα αναλάβει η νομική υπηρεσία της Δ.Ο.Ε. (όπως γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση). Γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι δικηγόροι και τους αξιοποιούν τα σωματεία.


5) Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούμε τις επόμενες ημέρες με βάση την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ;

Α) Κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που επιθυμεί να μπει στην συλλογική αίτηση χρειάζεται να επικοινωνεί άμεσα με το Δ.Σ. του Συλλόγου και να δώσει τα εξής στοιχεία: όνομα/επώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας το αργότερο μέχρι τις 23/8.

Β) Ο κάθε Σ.Ε.Π.Ε συγκεντρώνει τα στοιχεία όσων νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 θέλουν να συμμετάσχουν στη συλλογική αίτηση που θα κατατεθεί στις ΔΙΠΕ. Στην πορεία η ίδια διαδικασία θα γίνει και για τους συναδέλφους του 2022.

Γ) Τα στοιχεία πηγαίνουν στη ΔΟΕ με βάση τις φόρμες που έχουν σταλεί στα σωματεία.

Δ) Η ΔΟΕ ετοιμάζει την ενιαία συλλογική αίτηση και την επιστρέφει στο σωματείο.

Ε) Οι συμμετέχοντες υπογράφουν την αίτηση και αυτή κατατίθεται στη ΔΙ.Π.Ε. και ταυτόχρονα προχωράμε σε μαζική κινητοποίηση.

Αυτή η διαδικασία δεν είναι πρωτόγνωρη. Είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ακολούθησαν συντεταγμένα τα σωματεία το 2023 με τις πρώτες προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. Οι όποιες πρακτικές δυσκολίες υπάρχουν λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, μπορούν να ξεπεραστούν με τη συλλογική προσπάθεια.


6) Γιατί προχωράμε με αυτό τον τρόπο; Δεν είναι καλύτερα ατομική αίτηση κάθε νεοδιόριστου;

Αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει ότι από την αρχή ως το τέλος κάθε διαδικασίας θα πηγαίνουμε ενιαία και συλλογικά, όπως κάναμε και σε αντίστοιχες άλλες περιπτώσεις. Τέτοιο χαρακτήρα έχει ο αγώνας μας, συντεταγμένο, πανελλαδικό και ενιαίο.

Τα ίδια τα σωματεία μπαίνουν μπροστά, για να οργανωθεί η συλλογική προσπάθεια. Οι συλλογικές αιτήσεις είναι απολύτως απαραίτητες, ώστε να αναγκαστεί η διοίκηση να απαντήσει ενιαία σε όλους τους αιτούντες ανά σωματείο.

Η προετοιμασία που γίνεται με την συλλογή όλων αυτών των στοιχείων από την Δ.Ο.Ε. είναι απολύτως απαραίτητη για την πολύ ισχυρή πιθανότητα του να χρειαστεί να γίνουν νέες δικαστικές προσφυγές και αυτών του 2020 και του 2021. Είναι κρίσιμο κομμάτι προεργασίας.

Αυτές οι προσφυγές θα πρέπει να γίνουν και πάλι συλλογικά με ευθύνη της Δ.Ο.Ε και των Σ.Ε.Π.Ε. Είναι μια διαδικασία που εμπλέκει το σωματείο και απαιτεί κάποια οργάνωση, αλλά είναι απαραίτητη για την συνέχεια.

Ακόμα και αν κάποιοι συνάδελφοι επιλέξουν την ατομική αίτηση προς τις ΔΙ.Π.Ε. και λάβουν ατομική απάντηση, θα πρέπει στην πορεία, και εφόσον θελήσουν να μπουν στην προσφυγή της Δ.Ο.Ε., να ξαναδώσουν τα ίδια στοιχεία.

Σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε στον δρόμο των ατομικών προσφυγών, κάτι που είναι αδύνατον να οργανωθεί ενιαία και πανελλαδικά και έχει απίστευτα μεγάλο οικονομικό κόστος, που δεν μπορούν σηκώσουν τα σωματεία. Αυτό που προέχει και σ΄αυτό το ζήτημα είναι ο Κλάδος να παραμένει ενωμένος και συντεταγμένος σε κάθε βήμα.


7) Μήπως με αυτό τον τρόπο το κείμενο-αίτηση δεν θα έχει διοικητικό αποτέλεσμα, δεν θα αναγκάζει δηλαδή τις διευθύνσεις σε απάντηση;

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση και είναι εντελώς λανθασμένες οι απόψεις που διακινούνται από ορισμένους. Η συλλογική αίτηση που ετοιμάζεται θα είναι επίσημο κείμενο (θα συνταχθεί από τη νομική σύμβουλο), θα έχει υπογραφές αιτούντων, ημερομηνία και θα πάρει, εννοείται, αριθμό πρωτοκόλλου στις ΔΙ.Π.Ε. Θα έχει δηλαδή απόλυτη ισχύ και βαρύτητα.


8) Σε ποιον ΣΕΠΕ δίνουν τα στοιχεία τους και πού συμμετέχουν όσοι έχουν πάρει μετάθεση και όσοι είναι σε απόσπαση;

Δίνουν τα στοιχεία τους στον ΣΕΠΕ της περιοχής που υπηρετούν σήμερα οι νεοδιόριστοι.


9) Τι γίνεται με του/τις συναδέλφους/ισσες που είναι οργανικά τοποθετημένοι/ες σε ΚΕΔΑΣΥ;

Δίνουν κανονικά τα στοιχεία τους στα σωματεία που είναι μέλη με την διακριτική επισήμανση ότι υπηρετούν οργανικά στο τάδε ΚΕΔΑΣΥ, που ανήκει στην τάδε Περιφερειακή Διεύθυνση, ώστε να ετοιμαστεί ξεχωριστή κοινή αίτηση προς την αρμόδια Περιφερειακή και το αντίστοιχο ΑΠΥΣΠΕ που έχει την ευθύνη για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης.


10) Τι γίνεται με τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ;

Υπάρχει πρόταση για να κινηθούν αντίστοιχες διαδικασίες και στην ΠΟΣΕΕΕΠΕΑ. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που είναι μέλη σε Σωματεία μπορούν να μπουν στη συλλογική αίτηση με την ίδια διαδικασία όπως όσοι είναι οργανικά τοποθετημένοι σε ΚΕΔΑΣΥ (η διαπιστωτικές τους βγαίνουν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις).

Για την παραπομπή στο πειθαρχικό νεοδιόριστων συναδέλφων από τη ΔΙΠΕ Ροδόπης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

Καταδικάζουμε την άθλια ενέργεια της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του ‘21 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή!

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και δύο νεοδιόριστοι του ΄20 που απέχουν αλλά δεν τους παραπέμπουν σε πειθαρχικό, γιατί η διοίκηση γνωρίζει καλά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και τον τρόπο που ενιαία και οργανωμένα η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση εφαρμογή της.

Πρόκειται για ανυπόστατη και άθλια ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά. Οι συνάδελφοι με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση.

Αυτοί που απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με 23-24 μαθητές, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας και καταφεύγουν σε αυταρχικές πρακτικές.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.
Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη. Είναι για εμάς αιτία πολέμου. Δεν θα περάσει!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!
ΜΗ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! 

(*) Η παρέμβαση του Σπύρου Μαρίνη, προέδρου της ΔΟΕ, στην κινητοποίηση στη Δ/νση ΠΕ Ροδόπης τη Δευτέρα 5/8 και στην Αναπληρώτρια Δ/ντρια Εκπ/σης κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και των ΣΕΠΕ της περιοχής. 

https://www.youtube.com/watch?v=J5IXuPQZWpU&t=1s






Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ (8/7/2024)


Συναδέλφισσες -συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 8/7/2024 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ, με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του με τους νέους συσχετισμούς, όπως προέκυψαν μετά την 93η Γενική Συνέλευση.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.), τονίσαμε πως είναι ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Ομοσπονδία και να οργανώσει άμεσα την απάντησή της απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και μπροστά στα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά.

Επαναλάβαμε την θέση για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, σύμφωνα με τη βούληση του κλάδου όπως αυτή αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Κάθε συνδικαλιστική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της και το μερίδιο που της αναλογεί σύμφωνα με τη δύναμη που της έδωσε ο κλάδος. Στη βάση αυτής της θέσης είχαμε αναλάβει τη θέση του Γραμματέα του 2022.

Με βάση τα παραπάνω και παίρνοντας υπόψη πως η ΑΣΕ στις τελευταίες εκλογές αναδείχτηκε σε 1η δύναμη στην Ομοσπονδία με καθαρή εντολή και με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη δύναμη (ΔΑΚΕ) , στη συγκρότηση του νέου προεδρείου αναλάβαμε τον Πρόεδρο (Μαρίνης Σπύρος), τον Οργανωτικό Γραμματέα (Ζορμπάς Αχιλλέας) και τον Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (Βουρδουμπάς Νίκος).

Η συγκρότηση του προεδρείου έγινε με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων πλην των Παρεμβάσεων, που εξέφρασαν την άποψη ότι ο «συσχετισμός είναι αρνητικός και δεν αφήνει περιθώρια για αγωνιστικές αποφάσεις», ενώ στην πορεία διατύπωσαν την πρόταση για προγραμματικό προεδρείο, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Εντύπωση προκαλεί ότι η ίδια δύναμη το 2015 ούσα 2 η δύναμη στη ΔΟΕ (πρώτη ήταν η ΔΑΚΕ) διεκδίκησε τον πρόεδρο και μάλιστα σε κάλεσμα για προγραμματικό προεδρείο με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ψέγουν την ΑΣΕ που ως πρώτη δύναμη, με την ψήφο των συναδέλφων/ισσών, διεκδίκησε και τον πρόεδρο της ΔΟΕ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ ξεκαθαρίσαμε ότι η ομοσπονδία πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει στην βάση του καταστατικού αλλά και των αποφάσεων του Δ.Σ. και των Γ.Σ. και όλες και όλοι θα κριθούμε στο κατά πόσο θα συμβάλουμε. Οι δυνάμεις τις ΑΣΕ θα παλέψουν μέσα στο ΔΣ της ΔΟΕ, στα ΔΣ των ΣΕΠΕ και της ΓΣ στην ίδια τη βάση του κλάδου με τις θέσεις και την γραμμή πάλης που μπορεί πραγματικά να ενώσει τον κλάδο και να ανοίξει το δρόμο για νίκες.

Συναδελφισσες, συνάδελφοι,

Η επόμενη μέρα για τους μαθητές μας, για όλο τον κλάδο, για τις λαϊκές οικογένειες που πασχίζουν να μορφώσουν τα παιδιά τους είναι εδώ, με την κυβέρνηση να απεργάζεται ακόμα μεγαλύτερους κόφτες στα δικαιώματά μας (ν/σχ για Ειδική Αγωγή, κουτσουρεμένους διορισμούς, ελαστική εργασία, πετσοκομμένους μισθούς, κλπ). Βασικό επίδικο της επόμενης περιόδου είναι η ΔΟΕ να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, για να μπουν εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να φουντώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

Σε αυτή την κατεύθυνση οι 3, πλέον, εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΔΟΕ θα τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων και θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη για να ανασάνει ο κλάδος, να περάσει σε θέση επίθεσης για όλα όσα έχει ανάγκη!


Αναλυτικά η συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΔΟΕ (8/7/2024):
Πρόεδρος: Μαρίνης Σπύρος (ΑΣΕ)
Γραμματέας: Κικινής Θανάσης (ΔΑΚΕ)
Αντιπρόεδρος: Πετράκης Σταύρος (ΔΗΣΥ)
Ειδικός Γραμματέας: Βενετοπούλου Γιώτα (ΔΑΚΕ)
Οργανωτικός Γραμματέας: Ζορμπάς Αχιλλέας (ΑΣΕ)
Ταμίας: Τρούλης Γιώργος (ΔΙΚΤΥΟ)
Υπεύθυνος Τύπου & Δημ. Σχέσεων: Βουρδουμπάς Νίκος (ΑΣΕ) 
Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης και Υλικού: Ρούπας Γιάννης (ΔΙΚΤΥΟ)
Υπεύθυνος Εκδόσεων: Γκούμας Θανάσης (ΔΗΣΥ)
Μέλος: Γκαραγκάνης Τάσος (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)
Μέλος: Πατέλη Βιολέτα (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)









Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της ΔΙΠΕ Αργολίδας για αντικατάσταση προϊσταμένης που συμμετέχει στην απεργία – αποχή!

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της ΔΙΠΕ Αργολίδας για αντικατάσταση προϊσταμένης που συμμετέχει στην απεργία – αποχή!


  • Να πάρει τώρα θέση το ΔΣ του ΣΕΠΕ Αργολίδας.
  • Να προχωρήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επανέλθει η συναδέλφισσα στη θέση της.


Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προχώρησε στις αρχές Ιουνίου σε αντικατάσταση συνάδελφου νεοδιόριστης προϊσταμένης στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου εφαρμόζοντας με περίσσιο θράσος την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, επειδή δήθεν «παρακώλυε και αρνούνταν την αξιολόγηση». Η απόφαση αυτή είναι ανυπόστατη και πλήρως αβάσιμη.

Πρόκειται για πράξη εκδικητική, καθώς η συνάδελφος συμμετείχε στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Αυτό το γνωρίζει καλά η ΔΙΠΕ Αργολίδας. Η συναδέλφισσα με τη στάση της αγωνίζεται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Μόνο ντροπή και αίσχος χαρακτηρίζει την πράξη αυτή!

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο αλλά και ο προϊστάμενος χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, αφού γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας. 

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΠΕ Αργολίδας (ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ) σταθερή στην αντισυναδελφική στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στον κλάδο, όταν η ΑΣΕ έφερε το ζήτημα στήριξης της συναδέλφου, δήλωσε τη συμφωνία της με την απόφαση του προϊσταμένου καθώς όπως ισχυρίστηκαν «δε μπορούσε να γίνει κάτι άλλο παρά να εφαρμοστεί ο νόμος» και δε γίνεται να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην απεργία-αποχή χωρίς να υπάρχουν συνέπειες…

Στη συνάντηση δε με τον προϊστάμενο δήλωσαν τη στήριξη τους και βρέθηκαν σε κοινή γραμμή χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία.

Τους απαντάμε ξεκάθαρα πως το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και, δεν θα το παραδώσουμε.

Η δίωξη συναδέλφου για  συνδικαλιστή δράση αποτελεί για μας αιτία πολέμου! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

  • Καλούμε την ΔΙΠΕ Αργολίδας να πάρει πίσω την αντικατάσταση της συναδέλφου!
  • Καλούμε τον ΣΕΠΕ Αργολίδας και τη ΔΟΕ να υπερασπιστεί το δικαίωμα μας στην απεργία. Ειδικά η ΔΟΕ να στηρίξει τη συναδέλφισσα σε όλα τα επίπεδα, και νομικά, ώστε να επανέλθει στην θέση της από την οποία παράνομα αντικαταστάθηκε.
  • Καλούμε τα σωματεία του νομού, την Ένωση Γονέων καθώς και τους Συλλόγους Γονέων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στις συνδικαλιστικές διώξεις.

Για τα αποτελέσματα της ΓΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ για δεύτερο συνεχόμενο συνέδριο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ βγαίνει σημαντικά ενισχυμένη έπειτα από τις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν στις 6/7/24 και καταλαμβάνει πλέον τις 3 από τις 7 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 2 που είχε, όπως και επίσης εκλέγει 2 από τους 3 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ για πρώτη φορά.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι συνάδελφοι έχουν δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της παράταξής μας και του ανεβασμένου κύρους της, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών. Η σφραγίδα που έχουμε βάλει στην ανάπτυξη του κινήματος των ΕΕΠ-ΕΒΠ είναι αποτέλεσμα όλων των συναδέλφων που ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα, έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί όσα μας αξίζουν εν έτει 2024.

Η ΑΣΕ ΕΕΠ-ΕΒΠ δεσμεύεται ότι θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις της και τα αυξημένα ποσοστά στον αγώνα και την οργάνωσή του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.




Εκλογικά αποτελέσματα του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών βγαίνει σημαντικά ενισχυμένη για τρίτο συνεχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας και αναδεικνύεται, μετά από 35 χρόνια, 2η δύναμη στην ΟΛΜΕ. Στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ εκλέχτηκαν 19 αντιπρόσωποι της ΑΣΕ, από 16 αντιπροσώπους από το προηγούμενο Συνέδριο.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν επιβεβαίωση της αυξημένης εμπιστοσύνης του κλάδου στην παράταξή μας και του κύρους της. Η ΑΣΕ δεσμεύεται ότι θα καταθέσει τα αυξημένα ποσοστά της στην ανάπτυξη του κινήματος των εκπαιδευτικών, στην οργάνωση της αντεπίθεσης για να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.





Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει επίσημα τον αριθμό των μόνιμων διορισμών για το 2024 – 2025!

ü    Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών

ü    Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ü    Οργανικές θέσεις για όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες

Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν εδώ και μήνες οι χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες σχετικά με την διαδικασία του μόνιμου διορισμού τους. Μέσα στη χρονιά που πέρασε και την ώρα που βρίσκονταν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα αναπληρώνοντας τον εαυτό τους για ακόμα μια χρονιά, άκουγαν πότε ότι δεν θα γίνουν φέτος μόνιμοι διορισμοί, πότε ότι θα είναι πολύ λίγοι.

Το ΥΠΑΙΘΑ αρνούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, εντείνοντας την ανασφάλεια και την αγωνία. Ο ίδιος εμπαιγμός συνέβαινε και με το θέμα της σύστασης οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων. Όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημοσιεύσει μέσα στο καλοκαίρι νομοσχέδιο που φέρεται να περιλαμβάνει και γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!

Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες οι ανώνυμες «πληροφορίες» από τα διάφορα site και τους παράγοντες που «συνομιλούν» με στελέχη του Υπουργείου δίνουν και παίρνουν.

Παίζουν κυριολεκτικά με τις αγωνίες χιλιάδων ανθρώπων «ανακοινώνοντας»  τη μια 4.500 διορισμούς, την άλλη πάνω από 7.000 διορισμούς, σύσταση οργανικών για κάποιες ειδικότητες και πάει λέγοντας. Η συζήτηση αυτή είναι πραγματικά στα όρια της πρόκλησης όταν:

  • Οι  μόνιμοι διορισμοί που ξεκίνησαν από το 2020 (μετά από 12 χρόνια σχεδόν μηδενικών διορισμών) και κάτω από την πίεση και τους αγώνες του κλάδου μέχρι σήμερα είναι 22.358 στη Γενική και 5.252 στην Ειδική Εκπαίδευση.
  • Οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί μόνο από το 2010 και μετά είναι πάνω από 56.000.
  • Οι φετινοί αναπληρωτές ήταν πάνω από 52.500 για να λειτουργήσουν τα σχολεία με δεδομένους τους κόφτες στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη, τα 25άρια τμήματα και πολλά άλλα.
  • Έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων αλλά και με την αύξηση του αριθμού μαθητών στη τάξη στους 25!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αλλά και την καθημερινή εικόνα στα σχολεία, με τα τεράστια κενά, απαιτούμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει επίσημη θέση και να αφήσει τις διαρροές και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Να απαντήσει άμεσα αν θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου για να λειτουργήσουν τα σχολεία στοιχειωδώς τη νέα σχολική χρονιά:

  • Θα προχωρήσει σε διάψευση ότι προωθεί γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;
  • Θα ανακοινώσει άμεσα χιλιάδες νέες οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες;
  • Θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων που δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, στην κατάργηση του Προσοντολογίου, στην εξίσωση των δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς;

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να είναι ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Δε θα αφήσουμε κανέναν να σχεδιάζει για μας χωρίς εμάς. Το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χρειάζεται άμεσα να προχωρήσει σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για όλα τα παραπάνω.




Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 93ης ΓΣ της ΔΟΕ

❗ Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών πρώτη δύναμη
για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΟΕ!
❗ Το μεγάλο βήμα έγινε!
❗ Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί με την ψήφο τους γυρίζουν σελίδα στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του Δημοσίου!

✅ Είναι οι χιλιάδες συνάδελφοι που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έσκυψαν το κεφάλι και πάλεψαν για τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, κόντρα στα σχέδια της Κυβέρνησης για υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση του σχολείου!
✅ Είναι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που θέλουν και χρειάζονται ένα κίνημα που θα ενώνει ολόκληρο τον κλάδο, που θα διεκδικεί ανυποχώρητα την ικανοποίηση των αναγκών του και δε θα υποχωρεί μπροστά στα εμπόδια που βάζει η εκάστοτε κυβέρνηση!
✅ Αυτή η θέληση εκφράστηκε και στην 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, με την ανάδειξη της ΑΣΕ σε πρώτη δύναμη, μαζί με ένα σαφές, δυνατό και ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και «εντολή» για κλιμάκωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!
✅ Η άνοδος σε ψήφους, ποσοστό, έδρες της ΑΣΕ δίνουν νέα «πνοή» στην Ομοσπονδία, δίνουν δύναμη για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί την κατάσταση στα χέρια τους, για ακόμα πιο μαζικούς αγώνες για το σχολείο και τη ζωή που δικαιούμαστε!
✅ Από αύριο κιόλας η δύναμη αυτή θα κατατεθεί στον αγώνα, τη συσπείρωση και την ενότητα όλου του κλάδου!

Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ,
δύσκολος δρόμος…
Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος…



Παρουσίαση πρότασης Προγράμματος Δράσης της ΑΣΕ (Κώστας Σιδηρόπουλος, αντιπρόσωπος από τον ΣΕΠΕ Παιονίας)

Η παρουσίαση της πρότασης του Προγράμματος Δράσης της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών", από τον Κώστα Σιδηρόπουλο, αντιπροσώπου από το ΣΕΠΕ Παιονίας.



https://www.youtube.com/watch?v=anpuOeRpRNU&t=12s

Όλες οι ομιλίες και παρεμβάσεις των εκπροσώπων της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών" στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ.

Όλες οι ομιλίες και παρεμβάσεις των εκπροσώπων της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών" στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ.

https://www.youtube.com/@ase/videos


ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΟΕ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΣΓΜΕ)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ


ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ


ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΕΠΕ ΧΑΝΙΩΝ)
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΟΕ)
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΟΕ


ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΜΕΛΟΣ Ε.Ε.)
ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΟΕ


ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΓΟΥΣΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΑΡΤΑΣ)
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΣΕΠΕ ΣΑΜΟΥ)
ΚΡΙΤΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΣΑΚΑΡΕΤΣΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΒΑΤΙΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ)
ΟΜΙΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΠΕΤΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (ΣΕΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΠΑΛΗΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΣΕΠΕ ΧΙΟΥ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΣΩΚΡΑΤΗΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΑΝΘΗ (ΣΕΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ


ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΕΠΕ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ)-
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ


ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ)
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΟΕ)
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΣΕΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


ΤΟΚΑΣ ΤΑΣΟΣ (ΣΕΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΣΕΠΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΘΕΜΑ


ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΣΕΠΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΘΕΜΑ


ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΣΕΠΕ ΣΑΜΟΥ)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΘΕΜΑ


ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΟΕ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ 2ου ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΘΕΜΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ


ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΤΟΚΑΣ ΤΑΣΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΥ (ΔΗΣΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (ΣΕΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΘΕΜΑ-ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ


ΛΙΑΚΟΥ ΝΤΙΑΝΑ (ΣΕΠΕ ΣΕΦΕΡΗΣ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ


ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΣΕΠΕ ΓΛΗΝΟΣ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΣΕΠΕ ΠΑΙΟΝΙΑΣ)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ


ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ


ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΟΕ)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Μια οφειλόμενη απάντηση στα ψέματα της ΔΑΚΕ για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ (ή όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια).

Η ΔΑΚΕ, αντιγράφοντας πρακτικές ποδοσφαιρικών ΠΑΕ που βγάζουν ανακοινώσεις στο ημίχρονο για τη διαιτησία όταν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα, έσπευσε να βγάλει μια συκοφαντική και αποσπασμένη από την πραγματικότητα ανακοίνωση σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ με θέμα “την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών καθώς και της εκπροσώπησής τους σε όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες από τους αιρετούς του κλάδου”.

Η ΔΑΚΕ, αντιγράφοντας πρακτικές ποδοσφαιρικών ΠΑΕ που βγάζουν ανακοινώσεις στο ημίχρονο για τη διαιτησία όταν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα, έσπευσε να βγάλει μια συκοφαντική και αποσπασμένη από την πραγματικότητα ανακοίνωση σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ με θέμα “την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών καθώς και της εκπροσώπησής τους σε όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες από τους αιρετούς του κλάδου”.
Η παράταξη της ΑΣΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πολιτική κριτική σε σχέση με το θέμα απέναντι στην εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ.
Αποτελεί διαστρέβλωση ότι η ΑΣΕ καταψήφισε αιτήματα και διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και πόσο μάλλον όταν αυτές περιλαμβάνονται στην πρόταση της ΣΣΕ που εδώ και 1,5 χρόνο έχει καταθέσει σε όλα τα σχολεία η ΑΣΕ, αλλά υπήρχαν και στο πλαίσιο για την ειδική αγωγή μέσα στη ΓΣ.

Η ΔΑΚΕ πρέπει να καταλάβει τα εξής:
1. Ότι με την ψήφο χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών οι εποχές που η ΔΑΚΕ έκανε ότι ήθελε στις ΓΣ της ΔΟΕ και με το “έτσι θέλω” έπαιρνε αποφάσεις έχουν περάσει. Καλό θα είναι να το αντιληφθεί.
2. Έγινε καταμέτρηση και η πρόταση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ μειοψήφησε κατά 48 αντιπροσώπους. Οφείλουν όλοι να σέβονται τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Γ.Σ. με δημοκρατικό τρόπο.
3. Επίσης η κοινή τοποθέτηση των ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- ΔΙΚΤΥΟ ότι δεν είχαν δικαίωμα οι αντιπρόσωποι να ψηφίσουν με όποιο τρόπο ήθελαν είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Οι αντιπρόσωποι εκπροσωπούν συναδέλφους και συναδέλφισσες, συλλόγους, δεν είναι άβουλοι. Επομένως έχουν το δικαίωμα να ανατρέπουν την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ. Εκτός αν ορισμένες ηγεσίες παρατάξεων κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και έχουν το αλάθητο του Πάπα.

ΥΓ: Η εκτίμηση και η πρεμούρα του προέδρου της ΓΣ, μέλους της ΔΑΚΕ ότι στην ενδεικτική ψηφοφορία η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ “πέρναγε”, κάτι που δεν ήταν αληθές, δείχνει το ποιος επιδιώκει να λειτουργήσει με πραξικοπηματικό τρόπο.

28-6-2024